יום שני, 26 ביולי 2010

הפרויקט מציע שילוב בין המגורים והתיירות בקיבוץ, דרך הרחבת כל בית באופן פרטני תוך התחשבות בסביבה (עצים לשימור) ויצירת טיילת תיירותית המקשרת בין הקיבוץ לנוף ולטבע.


1. המגורים - כל אחד מהבתים הקיימים מורחב למגורים המתאימים לצרכים העכשוויים, תוך התחשבות בעצים הקיימים (עצים לשימור) והפיכתם לחלק מהפרויקט. המגורים הקיימים מקבלים הרחבה לכיוון המצוק (לכיוון צפון) בהתאם למגבלות הצמחייה והקרקע. המבנה החדש (ההרחבה) מעוגן על מערכת פלדה הנמצאת כ- 1.2 מטר מהמבנה הישן (המקורי) ולמעשה מאפשרת לו להתקיים באופן עצמאי, מבלי להסתמך על יסודות המבנה הישן. כאמור, החזית הקדמית של המבנה הישן מיועדת לשימור, אולם שאר החזיתות משתנות על פי התכנון החדש של הדירה. כל הרחבה כוללת גם מרפסת/גינה משותפת לשתי דירות, המשקיפה אל הטיילת התיירותית ואל הנוף המדברי.

2. הטיילת - על מנת לקדם את קיום התיירות בקיבוץ יצרנו טיילת על המצוק, הצמודה לקצה הקיבוץ (לדופן הצפונית). ראשית הטיילת הוא בשביל העפר הקיים. שמרנו על שביל זה לשם מערך תנועה למגורים המורחבים. הטיילת התיירותית החדשה, מוגבהת כ- 3 מטר מעל הקרקע ומאפשרת מגוון חוויות: טיילת הליכה, מקום ישיבה ותצפית לנוף המדברי. באופן זה גם מתקיימת הפרדה חלקית בין החלק הציבורי והתיירותי, לזה הפרטי יותר של חברי הקיבוץ.
כיוון שלא ניתן לבנות צמוד למצוק, הטיילת בנויה כזיז התלוי מעליו. שפה אדריכלית זו גם מדגישה את היותו של המקום "תלוי" בטווח בין הבנוי, המוסדר לטבעי, ומדגישה את השילוב בין טבע, מגורים ותיירות. הזיז מסתמך על קורות המעוגנות במערכת פלדה של המגורים החדשים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה